Termene si conditii

Site-ul www.totuleco.ro si subdomeniile acestuia sunt proprietatea S.C. IC CREATIVE S.R.L. , cu sediul in Iasi, Sat Breazu – Comuna Rediu, judetul Iasi,  cod fiscal RO 23305250, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J22/538/2008 .

Definitii:

Vanzator –  S.C. IC CREATIVE S.R.L.

Cumparator – persoana fizica/persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie (electronic, telefonic etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre S.C. IC CREATIVE S.R.L. si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe  Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale etc.).

Site – domeniul www.totuleco.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

Bunuri – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut
•    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic
•    continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil
•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta
•    informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada
•    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun de catre S.C. IC CREATIVE S.R.L., Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Colaboratori – sunt persoanele juridice ce doresc un stabilirea unui parteneriat pe termen lung in vederea intermedierii comercializarii produselor catre clientii lor (reseller).

1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

1.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
1.2. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a Comenzii.
1.3. Pentru Comenzile ce urmeaza a fi livrate la sediul Vanzatorului si care contin produse ce se afla pe stoc, preturile si rezervarile Bunurilor si Serviciilor sunt valabile 48 de ore de la inregistrarea Comenzii de catre Cumparator.

2.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

2.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
2.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
2.3. Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta.
2.4. Preturile Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei si includ T.V.A.
2.5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de LEI. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
2.6 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului.
3.2. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
3.3. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
3.4. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. COMANDA

4.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres (ramburs, transfer bancar). Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi.
4.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii precum si ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil.
4.3. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, telefonic si prin e-mail, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
4.4. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare, prin completarea formularului de retur sau prin contactarea directa a vanzatorului. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese
– în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,
4.5. Returnarea produselor se va face printr-un curier door-to-door sau direct la sediul Vanzatorului.
4.5. Tinand cont de natura produselor, acestea se pot returna doar daca nu au fost montate.

5. CONFIDENTIALITATE

5.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.
5.2. Prin inscrierea in baza de date a Vanzatorului, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terte persoane, parteneri ai acestuia.

6. PUBLICITATE

6.1. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, isi exprima acordul cu privire la primirea de Newslettere. Aceasta optiunea poate fi modificata in orice moment. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

7. FACTURARE – PLATA

7.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului includ sunt exprimate in LEI si includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare.
7.2. Pretul si modalitatea de plata (ramburs sau trasnfer bancar) sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile ce urmeaza a fi livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
7.3. In cazul in care produsele ce fac obiectul comenzii nu se ragasesc la acel moment in stocul Vanzatorului, Cumparatorul va fi contactat in vederea achitarii unui avans de 30% din valoarea acestor bunuri. In acest sems se va perfecta un contract de vanzare-cumparare in care va fi specificat si termenul de livrare. Termenul de livrare se va stabili de comun acord intre parti si va fi intre 7 – 45 zile calendaristice, in functie de specificul produselor comandate.
7.4 Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole puternice.

8.  LIVRAREA BUNURILOR

8.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile prin: a) sistem de curierat door-to-door; b) prin personalul propriu sau c) ridicare direct de la sediul Vanzatorului, in functie de caracteristicile produselor comandate conform optiunii Clientului. Modalitatea de livrare a bunurilor va fi agreata de parti in functie de specificul Comenzii. In acest sens, dupa plasarea Comenzii, Cumparatorul va fi contact de catre Vanzator in vederea stabilirii acestor detalii.
8.2. In cazul comenzilor cu optiunea de “ridicare de la sediu”, ridicarea comenzilor se face in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii. In aceasta perioada produsele sunt blocate in stoc. Daca in acest interval clientul nu ridica comanda din sediul Vanzatorului va fi contactat telefonic in vederea expedierii coletului prin curierat sau prin personalul propriu (cu adaugarea implicita a cheltuielilor de trasnport) sau anularea comenzii.
8.3. In cazul comenzilor cu optiunea “ridicare de la sediu” pentru care plata s-a prin tranfer bancar, pentru identificarea cumparatorului se vor solicita: un act de identitate in cazul persoanelor fizice, un act de identitate si imputernicire in cazul persoanelor juridice.
8.4. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
8.5. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.
8.7. Termene de livrare:
– pentru produsele care se afla in stoc – 24 – 48 ore.
– pentru produsele care nu se alfa in stoc 7 – 45 zile calendaristice
8.8. Costurile de livrare cad in sarcina Cumparatorului. In functie de valoarea comenzii si de modalitatea de livrare agreata, costul transportului se negociaza direct intre parti.

9. GARANTII

9.1. Toate Bunurile comercializate de catre Vanzator, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare.
9.2. Produsele comercializate au o durata de viata garantata de producator, se livrează cu proces verbal de predare-primire, declarația de conformitate EN-1176, certificat de garanție, manual de utilizare și întreținere, cartea locului de joacă.
9.3. Inainte de folosire cititi cu atentie etichetele produselor cu instructiuni de folosire si montaj. Pastrati-le pentru a sti cum sa utilizati si sa intretineti produsul. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru erori de montaj sau de utilizare/intretinere a produselor comercializate.

10. CONDITII DE DEPOZITARE, MONTAJ, EXCEPTII SI INTRETINERE

10.1. Depozitare. In cazul in care produsele nu sunt montate imediat acestea trebuie depozitate in pozitie verticala sau orizontala, pe un suport perfect plan pentru a se evita deformarea componentelor.
10.2. Montajul. Acesta operatiune se va face strict cu respectarea tuturor conditiilor din manualul de utilizare, predat la receptionarea produsului. Montajul se va efectua de personal autorizat cu respectarea standardelor de siguranta. In functie de valoarea Comenzii, Vanzatorul poate pune la dispozitia Cumpratorului personalul propriu in vederea realizarii montajului.
10.4. Intretinere. Dupa montaj, produsele comercializate vor fi intretinute conform specificatiilor individuale, ce se vor regasi in manualul de utilizare. Pentru curatarea suprafetelor nu trebuiesc folosite substante sau obiecte abrazive.

11. RASPUNDERE

11.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.
11.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
11.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

12. RECLAMATII

12.1. Inainte de montaj sau de folosire produsele este obligatorie verificarea in vederea constatarii posibilelor defectiuni precum si insusirea instructiunilor de montaj si folosire ce se regasesc pe fiecare produs sau atasate facturii.
12.2. Se impune verificarea produselor achizitionate prin inspectarea coletelor pe toata lungimea lor, inainte de a le monta. Reclamatiile primite dupa ce produsul a fost montat/folosit nu se iau in considerare. In cazul in care se constata defecte de fabricatie, produselle se pot returna, insotite de ambalajul original.
12.3. Produsele neconforme se pot inlocui, fara costuri suplimentare din partea clientului, sau se returneaza sumele incasate.

13. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

13.1. Conform preverilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Vanzatorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Client.
13.2. Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea  Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, activitatii comerciale, de promovare a  Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul  Clientului/Cumparatorului.
13.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Vanzatorului si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Vanzator.
13.4. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor  garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
13.5. De asemenea, Vanzatorul poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.
13.6. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

14. FORTA MAJORA

14.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
14.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Iasi

16. DECLARATIE DE CONFORMITATE

Vanzatorul asigura, declara si garanteaza pe propria răspundere conform prevederilor art. 5 din HG nr. 1022 / 2002 privind regimul produselor şi serviciilor care pot pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii şi protecţia mediului că produsule comercializate nu pot pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului.